Sider

18. oktober 2012

Step 2 og 3

I føljetonen om mit julealbum får i her del 2 og 3.  ADVARSEL meget langt indlæg...

Del 2

For at holde albummet lukket skulle der jo installeres en eller anden slags lukketøj, så igen inspireret af Mette blev det i form af en kæde og nogle D-ringe. For at montere ringene og kæden har jeg med min limpistol limet et lækkert lilla grosgrain bånd hele vejen rundt om albummet. Alle materialerne til det er fra panduro. Her har i et par billeder af det.Generelt tror jeg coveret bliver meget inspireret af Mette's album, mangler dog lige nogle blonder til at lave en fin blomst af. Og så skal der bindes forskelligt bånd i ringene i ryggen af albummet for at give det lidt stabilitet ;) Hvilket step de bliver må tiden vise ;)


Del 3

Albummet er jo ikke lavet kun for at være et fint omslag, men også for at have et indhold. Så jeg har været i gang med at masse producere basis sider til albummet. Indtil videre har jeg 3 forskellige typer. Faneblade, arkivsider og fotosider. I nævnte rækkefølge har jeg lavet intet mindre end 5, 6 og 6 kopier af hver. Fælles for dem alle er at de skal pyntes med karton, billeder, tags og pynt før de er helt færdige.Først fanebladene. De er meget simple og består af et stykke lilla karton med en tap foroven. Da jeg hverken har en punch eller die til at skære dem ud med har jeg klippet alle 5 i hånden. Som skabelon brugte jeg nogle punchede tabs jeg fik i et kursus kit fra Studio Calico. Smart syntes jeg i hvert fald selv. Derudover er de sat forskudt af hinanden gennem albummet.


Næste type side er arkivsiderne. De er langt mere komplicerede end de andre sider i albummet. Siderne består på forsiden af to flapper der flapper til hhv. højre og op, disse sider skal have små lommer til tags og pynt før de er færdige. Mens der på bagsiden enten skal sidde en lomme eller et mini album fast. Lommen skal i så fald indeholde et mini album i stil med det i videoen her.

Hvis du ikke kan følge med, skal du nok fange det når jeg får lavet en af siderne færdig ;)

Sidst men ikke mindst har vi fotosiderne, der er væsentlig mere enkle end arkivsiderne og faktisk bare er en glat side med flap op på for og bagsiden. I ser her to sider der sidder overfor hinanden i albummet ;)
Så langt så godt. Jeg har indtil nu brugt 2 ark 30x30 i creme og 20 ark 30x30 i lilla ( her er alt det karton jeg har skåret fra medregnet ;) ) til siderne alene. Det er også fra Panduro ;)

Næste skridt bliver at skaffe 3x6 stk kuverter i creme og samle dem til små mini albums til arkivsiderne. Derefter skal det hele bare pyntes og dekoreres ;) Så hvis i har en papirserie i nuancerne lilla, creme hvid og sølv/grå i tankerne så giv endelig lyd, jeg er nemlig stadig åben for forslag ;)

Her til aller sidst vil jeg gerne sige tak for at i har fulgt med helt til slutningen af dette enormt lange indlæg på bloggen. Håber på at næste bliver lidt kortere ;)
11 kommentarer:

 1. Sikken et flot album og med en flot farve.
  Er helt vild med forsiden

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak, er også rigtig glad for hvordan det er blevet indtil videre ;) Men der er mega langt igen førend det er helt færdigt, pt. har jeg 17 sider der har rigtig mange flader der skal dekoreres ;)

   Slet
 2. Sikken et flot album og med en flot farve.
  Er helt vild med forsiden

  SvarSlet
 3. Hvor ser det bare lækkert ud!!!
  og dejlig robust med det omslag..
  Kan godt li din specielle lukning af albummet :)

  Glæder mig til at se mere og synes BESTEMT ikke det gør
  noget at indlæggene er lange :)
  Læser og ser det hele :)

  SvarSlet
 4. Virkelig flot album!!! Fed lukning og virkelig lækre sider!
  Glæder mig til at se det pyntet :)

  SvarSlet
 5. jeg glæder mig til at se fortsættelsen, der er vist til mange aftners nusseri før den er færdig

  SvarSlet
 6. Det bliver et fantastisk flot album.

  SvarSlet
 7. Wauw, det bliver da totalt lækkert

  SvarSlet
 8. Det ligner virkelig en god begyndelse. Nu bliver det snart sjovt.....
  Rigtig smart lukke-dims.
  Det glæder jeg mig til at følge.

  SvarSlet
 9. Hvor er det dog bare fantastisk - der er bare SÅ flot.

  SvarSlet