Sider

12. januar 2014

Hækleri og Etui

Jeg blev helt grebet af stemningen i går, rigtig trist gråvejr lægger da i den grad op til at hygge med en kop varm kakao og et hækletøj. Jeg har længe haft et nøgle zpaghetti garn liggende, rettelse jeg har mange liggende, men lige netop dette har ligget længe fordi jeg ikke helt vidste hvad jeg ville lave af det. I går blev jeg så enig med mig selv om at det skulle blive til et nyt tæppe på vores badeværelses gulv. Der er lavet så mange der bare er kedelige og runde så hvorfor ikke lave det lidt anderledes. Først fandt jeg en opskrift som jeg simpelthen var nødt til at droppe, jeg kunne simpelthen ikke gennemskue hvad der mentes. Så fandt jeg denne her hos Frk. Garnglad og var helt solgt. Jeg ville ikke have tæppet helt så stort som opskriften så der blev lavet et par ændringer og fin blev den helt sikkert ;) se bare selv...Jeg må nok også hellere lige vise jer mit berømte strikkepinde etui så det har i her
OG mit eget pensel etui ej at forglemme er her
OG til allersidst, tak fordi i fulgte med så langt, svarene på gårsdagens "gåde"
Forskellene, for der er flere, på mit og jeanettes hæklenåle etui er følgende:
1. Jeg har hæklet 2 lænker af luftmasker og kædemasker inden i etuiet for at holde nålene på plads i stedet for at sætte elastik i.
2. Som MorKaren var lidt inde på har jeg lavet lidt ved lukketøjet: jeg har brugt luftmaskeløkker og ikke elastik og lavet lukketøj på lommen indeni.
3. lommen skulle være hæklet i fastmasker og syet på, men jeg fortsatte bare det store stykke i et "sæt" af 6 mønstre mere og foldede om
4. flapperne til at holde nålene inde er hæklet direkte på og er lavet i stangmasker og fastmasker fremfor de fastmaske flapper hun foreslår der skal syes på.
Og for det ikke skal være løgn har jeg også lavet et par omgange med halvstangmasker rundt om hovedstykket for at gøre den lidt bredere ;)

3 kommentarer:

  1. Flot hæleri - man får helt lyst til at prøve også :-). Jeg har ikke hæklet i årevis! Men jeg ved, hvornålen og garnet ligger :-)

    SvarSlet
  2. Rigtig flot arbejde med alle tingene her. Dine etuier er bare super seje, dem har du godt nok lavet fint. Jeg er så ikke den store med hensyn til hækleriet, må jeg indrømme, men tár hatten af for dem som gider. Plejer selv at sige, at jeg er allergisk over for garn he he

    SvarSlet
  3. Igen fine ting du har at vise frem :-)

    SvarSlet