Sider

23. august 2012

En svær farve...

I lørdags var vi til bryllup hos en af mine gode veninder. Før brylluppet havde hun spurgt om jeg ville lave en taske med en lidt særlig historie ;-) sådan en udfordring siger man ikke nej til ;)

Brudens bedstemor havde for år tilbage orkeret hende en krone. Orkis er nogel der minder en del om kniblinger, bare anderledes. Der er desværre ikke så mange tilbage i Danmark der kan lave orkis, så det er noget der ikke bliver set så tit. Vi tager denne krone (ja sådan en prinsesse ting til hovedet) med op til kjole prøvning og er bare så ærgelige da den bare ikke passer til hverken kjolen eller sløret. MEN hvad gør en klog??? Vi laver da bare en taske og syr kronen på tasken, da bruden stadig gerne ville have den med i sit bryllups udstyr...

Så kom næste udfordring, nemlig taskens farve. Den skulle jo ikke bare være samme farve som kjolen. Næh den skulle være samme farve som gommens slips. Hvis slipset nu bare havde være cremehvidt var det let, men det var det ikke... Det var en lilla der chancerede over i hhv en mørk gammelrosa og blå lilla... Efter at have kigget på rigtig mange ruller stof, fandt jeg en lækker Thai silke der passede præcis i farven ( jeg havde kun billeder af farven på slipset) Hvor heldig kan man være... Og så kom der til sidst denne lækre taske ud af det ;-)

10 kommentarer:

 1. Super smuk taske! Og god ide at bruge kronen på den måde!
  Jeg orkerer selv (som en af de få!) - og genkendte straks at det var orkis ;) Det er rigtig synd der ikke er flere der laver det - det er faktisk rigtig flot!

  SvarSlet
  Svar
  1. Orkis er bare så utrolig smukt, min mor vil rigtig gerne lære det, men hun kender ikke nogen hun kan lære det af...

   Slet
  2. Jeg kan ikke ret meget, så jeg kan ikke lære fra mig...
   jeg har selv lært det af min mor, som har kunnet det siden hun var 18-20år :) Det er småting jeg laver, men jeg synes det er flot!

   Slet
 2. ejjj hvor er det bare en sød ide!!

  SvarSlet
 3. Den er flot. God ide at lave taske af den krone

  SvarSlet
 4. En god ide, som blev til en flot taske.
  Din mor kan låne bøger på biblioteket om orkis.
  Jeg ved det er ikke det samme som når der er nogen til at hjælpe en.
  Men hvis hun stadig gerne vil, hvad med at prøve nogle af ældreklubberne, det ku være at der er nogle som gerne vil lære fra sig.

  SvarSlet
 5. Hvor er den bare super smuk den taske du har lavet

  SvarSlet
 6. Superfin taske og imponerende arbejde.

  SvarSlet
 7. årh waus super skøn taske..elegant

  SvarSlet