Sider

20. juni 2013

Savlesmækker på stribe...

I dag vil jeg gerne vise jer de intet mindre end 10 små savlesmække jeg har lavet til lillemanden ;) Og for at i ikke går og tror at jeg her med 6 uger til termin er totalt overskuds mor, vil jeg gerne tilføje at det har taget hele foråret at tage mig sammen til at komme i gang med at lave dem, og en hel uge at klippe, sy og få dem fotograferet før de er endt her på bloggen... Til sammenligning kræver det væsentlig mere af mig fysisk at lave sy projekter end det gør at hækle og strikke, for det kan jeg klare fra en afslappet stilling i sofaen ;-)

Tilbage til savlesmækkene består de alle af 2 lag bomulds jersey eller interlock, og et lag vådliggerlagen imellem for at sikre at der ikke bliver savlet igennem ;) Tørklæde modellen er lavet ud fra Fru Flittig's opskrift dog med et par modifikationer så de ligner dem fra Pippi mere og den anden har jeg simpelthen bare tegnet af efter en Pippi savlesmæk ;) For at give dem lidt "kant" har jeg valgt at overlocke de fleste af savlesmækkene med limefarvet tråd i stedet for at bruge samme farve som stoffet selv, der var dog et par stykker hvor det bare ikke passede til så de har fået med mørkeblå tråd ;)8 kommentarer:

 1. Sådanne savlesmækker havde begge mine drenge i hvert fald brug for. Specielt den yngste, der savlede helt forfærdeligt indtil han fik fjernet polypper pga allergi som 2 årig. Det hjalp. Dine smækker er meget mere fikse end dem jeg i sin tid havde, så det kan du sagtens være stolt af at have fået syet. Også selv om det har taget lang tid;o)

  SvarSlet
  Svar
  1. Er faktisk lidt sjovt, det tog en evighed og en meget øm hånd at klippe delene ud, lidt tid at sætte delene sammen med nåle og ingen tid at sy dem ;)

   Slet
 2. Du er en flittig lille mor, og savlesmækker for du ikke for mange af. knus morkaren.

  SvarSlet
 3. Selv om det måske har været lidt et projekt for dig at lave de savlesmækker, så er det arbejdet værd.
  De er bare så søde og den lime tråd pynter jo fint.
  Jeg syede efter samme opskrifter for 20 år siden.....så nogen ting går åbenbart ikke af mode.
  Nyd nu de næste 6 uger -så godt du kan.

  SvarSlet